Service på synthesizers och musikelektronik i Malmö

Jag bor i Malmö och utför service, reparationer, modifikationer och kalibrering på synthesizers och musikelektronik, främst från 70- och 80-talet, dvs analoga eller delvis analoga synthesizers och liknande.
Anledningen är att modernare synthesizers (med många specialtillverkade chip och små ytmonterade DSP-lösningar) är svåra att utföra någon större reparation på, såvida det inte handlar om någon analog utgångsförstärkare eller enklare fel.
Är momsregistrerad enskild näringsidkare och innehar FA-skattsedel.

Kontakt

Skicka epost till denna adressen utan alla ”x” i namnet och adressen: peterx@morckx.infox

Villkor

Pris

Jag har en taxa på 240kr per timme + moms, dvs 300kr per timme inkl moms.
Detta gäller oavsett vilket jobb som utförs; felsökning, reparation, kalibrering, etc...
Som alla säkert vet är det nästan omöjligt att säga hur mycket det kommer kosta att laga något om problemet inte är känt i förväg och jag råkar ha utfört samma jobb tidigare.
Kostnad för material tillkommer. Sällsynta komponenter kan vara dyra eller omöjliga att få tag i.

Erfarenheter

Jag har under åren som gått servat/reparerat följande:

Electro-harmonix: Space Drum, Graphic Fuzz
Formanta: Polivoks, UDS
Korg: M-500 Micropreset, MS-20, Poly-61, Polysix, Trident Mk II
Linn: LM-1, LM-2 "Linndrum"
Moog: Minimoog, Prodigy, SE MIDIMini
Oberheim: DX, DMX
Roland: CR-78, Juno-60, Juno-6, JX-8P, RS-505, SH-101, SH-1000, SH-2000, SH-7, GR-500
Sequential Circuits: Multi-Trak, Prophet 2002+
Yamaha: CS-15D, CS-30, CS-60, DX-7
Övrigt: Access Virus Ti Kbd, ARP Odyssey Mk II, Dynacord VRS-23, Eventide H949, JMX Analog delay pedal, Kastam SS-100, Kurzweil KSP-8, Synare Sensor, Ursa Major 8x32, x0xb0x, Waldorf Microwave Mk I,

Lite bakgrundsinformation

Jag har alltid haft ett intresse i musik och elektronik men valde att läsa el-telereparatör på gymnasiet och gick vidare till att läsa till högskoleingenjör i elektroteknik. Dessvärre hoppade jag av den utbildningen och tog istället examen i datavetenskap, men mitt elektronikintresse fanns fortfarande kvar, likaså mitt musikintresse.
Efter att ha sålt min musikutrustning och inte sysslat med musik alls på flera år började jag köpa syntar igen vid 2009. Dessa var i dåligt skick (oanvändbara, av en eller annan anledning) men jag tänkte att jag borde kunna laga dem själv, vilket jag också gjorde. Detta fortsatte och jag köpte ofta mer eller mindre defekta syntar och lagade dem så att de gick att använda. Jag beslutade mig för att även blogga om det (länk till bloggen) för att dela med mig av mina erfarenheter och på så sätt kanske hjälpa andra.

Efter ett tag fick jag en fråga av någon som sett att jag delade med mig av mina erfarenheter och blev tillfrågad att laga en sak åt honom. Detta spred sig lite och jag fick fler och fler förfrågningar från olika håll. Det var då jag bestämde mig för att jag borde momsregistrera mig och ansöka om FA-skattsedel (då jag redan har en fast anställning).

Syftet med verksamheten är inte att försöka försörja mig (jag tror inte det är möjligt) utan att mot rimlig ersättning hjälpa till att hålla elektroniska instrument och musikutrustning fungerande. Jag tycker det är sorgligt om folk slänger gamla instrument för att det är för dyrt att reparera dem.